FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP u Brazilu prvi put i na pametnim telefonima

Autor: adrp
ZAGREB, 23. svibnja 2014. (Hina) - Zahvaljujući novom projektu Hrvatske radiotelevizije Svjetsko nogometno prvenstvo, koje će se od 12. lipnja do 13. srpnja održati u Brazilu bit će po prvi puta dostupno na suvremenim mobilnim korisničkim platformama odnosno pametnim telefonima, tabletima i prijenosnim računalima.

Nakon početne faze tehničkog ispitivanja, zaživjela je HRT-ova eksperimentalna usluga koja će korisnicima javnog servisa omogućiti gledanje i slušanje četiri televizijska i dvanaest radijskih HRT-ovih kanala na spomenutim suvremenim mobilnim korisničkim platformama.

Sve to moguće je zahvaljujući novouvedenom sustavu OTT (over-the-top), koji krajnjim korisnicima omogućava uslugu pristupa i konzumacije audiovizualnog sadržaja putem javne otvorene internetske infrastrukture.

Usluga je besplatna i ograničena na područje Republike Hrvatske. Fokusira se na tri korisničke platforme – pametni telefoni, tableti, osobna računala/laptopi (iOS, Android, Win, Mac).

Kako bi moglo koristiti uslugu, potrebno se registrirati putem web stranice http://gledaj.hrt.hr/prijava ili odabirom linka Gledaj HRT! u izborniku stranice www.hrt.hr.

Za korištenje usluge na mobilnim Android i iOS platformama potrebno je preuzeti HRT mobilnu aplikaciju putem i Tunes i Google Play službenih distribucijskih kanala. Osim linearnih televizijskih i radijskih kanala tehnološka platforma uključuje korištenje interaktivnih usluga poput snimalice i gledanja već emitiranih, linearnih TV kanala, a uskoro će biti dostupne i radijske i televizijske emisije.

Sve utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva moći će se gledati putem Gledaj HRT! u realnom vremenu ili naknadno. Slušatelji Hrvatskog radija također će biti u mogućnosti pratiti događanja sa Svjetskog prvenstva. Osim linearnih kanala dostupan će biti i cijeli niz dodatnih audiovizualnih sadržaja na zahtjev poput sažetaka utakmica, intervjua ali i ostalih priloga koje će prirediti Sportska redakcija HRT-a.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙