FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojnici u tri poljske kuhinje podijelili više od pet tisuća obroka

Autor: mcur
ZAGREB, 21. svibnja 2014. (Hina) - U tri poljske kuhinje hrvatski vojnici podijelili su dosad više od pet tisuća obroka stanovnicima na poplavom ugroženim područjima, a dostavili su i 35.000 litara vode.

U sklopu pomoći Oružanih snaga Republike Hrvatske stanovnicima na poplavom ugroženim područjima, u Slavoniji je u Otoku, Cerni i Gradištu u trima poljskim kuhinjama Zapovjedništva za potporu od prvog dana - subote, 17. svibnja, do danas - 21. svibnja pripremljeno 5150 obroka, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Priprema i podjela obroka organizirana je za stanovnike ugroženih područja te za pripadnike Oružanih snaga na terenu. Na području Otoka pripremljeno je i podijeljeno 1550 obroka, na području Cerne 1650, a na području Gradišta 1950 obroka.

Pripadnici Oružanih snaga angažirani su i na dostavi pitke vode, i to na području Okučana i Vinkovaca, a do danas je dostavljeno više od 35.000 litara vode.

Oružane snage prevozile su teretnim motornim vozilima i humanitarnu pomoć Crvenoga križa iz Zagreba na područje Vukovarsko-srijemske županije i flaširanu vodu u vojarnu "Bosut" u Vinkovcima.

Danas, kao i proteklih dana, uz ostale aktivnosti u obrani od poplava na terenu, pripadnici Oružanih snaga izvlače životinje koje su ostale na poplavljenim područjima.

U Gunji je angažirano 12 pripadnika Oružanih snaga, jedna amfibija i dva čamca, u Drenovcima 18 pripadnika Oružanih snaga, a na području Račinovaca 57 pripadnika Oružanih snaga, dvije amfibije i dva čamca u koje ukrcavaju pronađene životinje.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙