FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borzan pozvala Shulza da posjeti poplavom pogođena područja

Autor: ivuc
OSIJEK, 20. svibnja 2014.(Hina) - Zastupnica u prošlom sazivu Europskog parlamenta (EP) Biljana Borzan (SDP) pozvala je danas predsjednika Europskog parlamenta i kandidata za predsjednika Europske komisije Martina Schulza da posjeti poplavljena područja Hrvatske, izvijestio je danas njezin osječki ured.

U priopćenju za javnost Borzan ističe kako Hrvatska, kao zemlja članica EU, ima pravo očekivati znatna sredstva iz fonda za solidarnost i ostalih europskih izvora te da Schulz, "kao predsjednik Europskog parlamenta kojeg biraju izravno građani, ima obvezu biti na raspolaganju tim istim građanima kada im je europska pomoć potrebna".

Napominje kako su se štete od poplava mogle i mogu spriječiti i izgradnjom kanala Dunav-Sava, te da bi takav projekt dugoročno smanjio opasnost od poplava za zemlje u regiji.

Borzan smatra kako bi taj kanal imao dodatnu europsku vrijednost jer bi bio koristan za nekoliko zemalja, kako članicama EU poput Mađarske i Hrvatske, tako i budućim članicama poput Srbije i BiH, a mogao bi se velikim dijelom finacirati sredstvima EU.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙