FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vuljanić: izbori za EU parlament su izbori za hrvatski parlament

Autor: zdra
VINKOVCI, 9. svibnja 2014. (Hina) - Nositelj liste Hrvatskih laburista - stranke rada za člana Europskog parlamenta Nikola Vuljanić rekao je predstavljajući svoj program u Vinkovcima kako obilazeći Hrvatsku u predizbornoj kampanji građane pokušava upozoriti na važnost koju imaju izbori za Europski parlament.

"Nisu to bilo kakvi izbori. To su izbori za hrvatski parlament jer se više od polovice propisa koji se u Hrvatskoj primjenjuju donose u Europskom parlamentu", izjavio je za Hinu Vuljanić, dodajući kako je zato vrlo važno tko će ondje predstavljati Hrvatsku. Bitno je da se u Europski parlament izaberu ljudi koji znaju što žele i spremni su na kompromise i razgovore te koji će na pravi način zastupati interese hrvatskih građana, istaknuo je.

"Bio sam godinu dana u parlamentu i vidio sam da se to može i da uopće nije bitno dolaziš li iz male ili velike zemlje, nego što i koliko radiš", rekao je, dodajući kako Hrvatski laburisti ne prihvaćaju ovaku Hrvatsku u kojoj je sve više siromašnih i obespravljenih, a raste broj bogatih i privilegiranih.

Građanima Vinkovaca predstavio se i 11. na listi Hrvatskih laburista - stranke rada Antun Kapraljević, koji je Europsku uniju optužio da je, kako je rekao, devet godina gledala kako se Hrvatska osiromašuje i pljačka, a istodobno je izmišljala razne razloge za odgodu hrvatskog članstva.

"Ušli smo u EU i sada slušamo kako nam Europa govori da nismo sposobni povući financijska sredstva, a Vlada da su građani krivi za ovu situaciju jer su previše rastrošni. Ja sam protiv takve Europe", istaknuo je Kapraljević i dodao kako je Europska unija za Hrvatsku veće zlo od bivše Jugoslavije.

Kandidati Hrvatskih laburista - stranke rada za člana Europskog parlamenta Nikola Vuljanić i Antun Kapraljević družili su se s Vinkovčanima, koje su, dijeleći im promidžbene letke stranke i jabuke, pozivali da 25. svibnja izađu na izbore za Europski parlament.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙