FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ilčić: Savez za Hrvatsku osvaja jedan mandat u EU parlamentu

Autor: skal
VARAŽDIN, 4. svibnja 2014. (Hina) - Predsjednik Pokreta za uspješnu Hrvatsku - HRAST i kandidat Saveza za Hrvatsku na izborima za Europski parlament Ladislav Ilčić izjavio je večeras u Varaždinu kako će lista Saveza svakako osvojiti jedan mandat na predstojećim izborima, za koji vjeruje da će ga on osvojiti.

Ilčić je na okruglom stolu poručio kako, kao čelni čovjek HRAST-a, ima najveće šanse osvojiti taj mandat zahvaljujući preferencijalnim glasovima. To svoje očekivanje argumentira podacima da je HRAST-ov rejting bolji od onog Hrvatske zore Milana Kujundžića.

Što se tiče HDSSB-a, Ilčić kaže kako oni imaju dva kandidata na listi te očekuje da će se glasovi njihovih birača raspršiti, "što najvjerojatnije znači da će HRAST imati zastupnika u Europskom parlamentu". Upravo je to, naglasio je, potrebno HRAST-u kako bi zauzeo jaču poziciju na hrvatskoj političkoj sceni.

"Imamo jako puno simpatizera koji su nam skloni, ali nam nedostaje određeni politički uspjeh. Osvajanje mandata bio bi uspjeh stranke koji bi bio poticaj da se stvari u Hrvatskoj ipak mogu mijenjati", kazao je.

Okrugli stol bio je više posvećen gospodarskim temama, a Ilčić je poručio okupljenima da je ulaganje u malo i srednje poduzetništvo jedini način održivog rasta zapošljavanja. To je put, dodao je, kojim treba ići hrvatsko, ali i gospodarstvo Europske unije.

"Poduzetništvo je originalna kršćanska vrijednost. Bez obzira kako je teška situacija, čovjek se mora boriti i nešto raditi i to je kršćanski", rekao je Ilčić.

Istaknuo je kako je povlačenje novaca iz europskih fondova ključno za realizaciju projekata, s obzirom da su hrvatski gradovi i općine prezaduženi te su im EU fondovi jedina mogućnosti šansa za razvoj.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙