FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

Autor: mtau
ZAGREB, 28. prosinca 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

BEČ - Prijevoz najopasnijeg sirijskog kemijskog oružja neće biti obavljen do 31. prosinca, objavila je u subotu Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW). Zbog lošega vremena i stanja na bojišnici došlo je do kašnjenja u dostavi ključnih logističkih sredstava do mjesta iz kojih će se bojni otrovi prebaciti do luke Latakija, kažu u OPSW-u. "Vjerojatno će doći do kašnjenja", rekao je šef logistike OPCW-a Franz Krawinkler austrijskog televiziji ORF. "Zbog različitih vanjskih utjecaja, uključujući i vrijeme... određena logistička sredstva potrebna za transport nisu dostavljena na vrijeme", dodao je.

BEJRUT - Najmanje dvadeset ljudi poginulo je u zračnom napadu sirijske vojske na tržnicu u Alepu koja se nalazi u četvrti koju drže pobunjenici, objavio je u subotu Sirijski opservatorij za ljudska prava. Među žrtvama je dvoje djece i jedna žena, dodao je opservatorij, naglašavajući da bi broj žrtava mogao biti i veći.

BEOGRAD - Na teritoriju cijele Srbije u subotu je u tijeku velika akcija razbijanja skupina trgovaca drogom, a prema izvješćima beogradskih elektroničkih medija policija je ušla u 1.165 objekata i dosad je već procesuirano 128 osoba. Kako se navodi, u akciji nazvanoj "Grom 1", u Beogradu su uhićeni najveći trgovci drogom, ali i osobe koje su osumnjičene za brojna druga kaznena djela. Prethodna akcija "Grom" provedena je 6. prosinca i u njoj je procesuirano 274 osoba, a zaplijenjen je više od 21 kilogram različitih narkotika.

JUBA - Vojnici Južnog Sudana napast će glavno uporište pobunjeničkih snaga odanih bivšem potpredsjedniku Rieku Macharu ako vladina ponuda o primirju bude odbačena, izjavio je u subotu ministar informiranja Michael Makuei. Vlada je u petak ponudila primirje pobunjenicima i priopćila da će osloboditi osam od jedanaest političara, koji se smatraju Macharovim saveznicima, a koji su uhićeni zbog navodne zavjere u cilju svrgavanja s vlasti predsjednika Salve Kiira. Međutim, Machar je mirno reagirao na ponudu o primirju i rekao je za BBC da bilo kakvo primirje mora biti vjerodostojno i provedeno kako treba da bi ga on uzeo za ozbiljno.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙