FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Flego: Istra je stabilna regija i kao takva mora opstati

Autor: dspo
PULA, 27. prosinca 2013.(Hina) - Istarski župan Valter Flego rekao je danas na blagdanskom primanju u Puli za sve dužnosnike županije kako je Istra "stabilna regija koja, kao takva, mora i opstati" te da "nikakav život na sjevernom Jadranu ili nekoj kvarnerskoj regiji ne dolazi u obzir".

"Možemo živjeti samo u Istri kao regiji koja je na posljednjem referendumu pokazala da razmišlja europski", istaknuo je župan Flego.

Ocijenivši kako je 2013. bila zahtjevna godina, istaknuo je da u svim planovima gospodarskog oporavka gradovi i općine te država Istarskoj županiji moraju biti partneri. Isto vrijedi, dodao je, i za privatne ulagače i sve gospodarstvenike koji namjeravaju ulagati u Istru.

S tim u vezi, župan Flegao za iduću je godinu najavio početak gradnje nove pulske bolnice, izgradnju četiriju škola u Istri te nastavak gradnje Istarskog ipsilona od Rogovića do tunela Učke. Unatoč stalnom padu BDP-a te stagnaciji gospodarstva, godina koja je na izmaku, istaknuo je, ostat će zapamćena i po nečemu dobrom - ulasku Hrvatske u Europsku uniju i prihvaćanju deklaracije o jedinstvu Istre.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako vjeruje da će se Pula konačno 2014. godine, nakon što je postala demilitarizirani grad, početi koristiti tim golemim resursima koji danas, kako je rekao, "zjape prazni", te da će "konačno zaživjeti neke nove investicije".

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙