FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Ljubljanskoj burzi počele kotirati obveznice "loše banke"

Autor: lfia
LJUBLJANA, 27. prosinca 2013.(Hina) - Na Ljubljanskoj burzi su u petak počele kotirati obveznice tzv. "loše banke" u nominalnoj vrijednosti od 1,1 milijardu eura, ali kupci za njih nisu pokazali interes, pa s njima nije bilo trgovanja.

Riječ je o obveznicama s dvogodišnjim dospjećem i kamatnom stopom od 3,75 posto, te obveznicama s trogodišnjim dospjećem i kamatom od 4,5 posto. Ukupno izdanje svake od dviju obveznica je 505 milijuna eura.

Obveznice "loše banke" čiji je puni naziv Tvrtka za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB) dobit će u zamjenu za svoje loše kreditne plasmane, a u sklopu sanacije velikih banaka, Nova Ljubljanska banka (NLB) i Nova kreditna banka Maribor (NKBM).

Te dvije najveće slovenske banke prošli su petak već izvele pravni i knjigovodstveni prijenos prvog dijela loših kredita na "lošu banku".

Nominalna bruto vrijednost prenesenih potraživanja je 3,21 milijardi eura, a prenesena diskontirana vrijednost 1,01 milijardu. Do travnja iduće godine slijedit će u četiri tranše i prijenosi drugih loših kredita na lošu banku.

(Hina) xfl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙