FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dolar oslabio u mršavoj predblagdanskoj trgovini

Autor: vmom
LONDON, 23. prosinca 2013. (Hina/Reuters) - Dolar je danas oslabio na međunarodnim deviznim tržištima u mršavoj trgovini obzirom na nadolazeće božićne blagdane.

Euro je u takvim okolnostima prema dolaru ojačao 0,2 posto, na 1,3698 dolara. Time je odskočio s najniže razine u dva tjedna od 1,3625 dolara, na koju se spustio u petak.

Euro se prema jenu zadržao na 142,15 jena, što je ispod najviše razine u pet godina od 142,90 jena.

Dolar je oslabio 0,1 posto prema jenu, na 103,97 jena. Time se spustio s najviše razine u pet godina od 104,64 jena, na koju se popeo u petak.

Valute su se držale uglavnom u uskom rasponu uslijed oskudne likvidnosti, zahvaljujući blagdanu u Japanu, dok je za većinu Europe današnji dan posljednji s punim radnim vremenom prije Božića.

Pokazatelji o američkom BDP-u u trećem tromjesečju, koji svjedoče o najsnažnijem rastu u posljednje gotovo dvije godine, poduprli su Fedovu odluku o početku smanjivanja poticaja.

Danas su u fokusu bili podaci o temeljnoj osobnoj potrošnji i izdvajanjima, za koji se očekuje da će pokazati prigušene cjenovne pritiske u SAD-u, što bi moglo pritisnuti dolar, tumače analitičari.

"Dodatna iznenađenja po pitanju pritisaka na smanjenje inflacije u sljedećoj godini mogla bi odgoditi smanjenje poticaja", kazao je Lee Hardman, valutni analitičar u Bank of Tokyo Mitsubishi.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙