FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski Borealis širi poslovanje s umjetnim gnojivom u Bugarskoj

Autor: vmom
BEČ/ZAGREB, 23. prosinca 2013. (Hina) - Austrijska tvrtka Borealis danas je izvijestila da je s bahreinskom bankom First Energy Bank oformila zajedničku tvrtku u Bugarskoj Feboran, koja je kupila 20,3 posto dionica bugarskog proizvođača umjetnih gnojiva Neochima.

Neochim je vodeći bugarski proizvođač i distributer umjetnih gnojiva, s dionicama izlistanim na Sofijskoj burzi, i također je značajan proizvođač amonijevog nitrata u Bugarskoj. Ima tvornicu amonijaka, dvije tvornice dušične kiseline i tvornicu amonijevog nitrata u Dimitrovgradu u južnoj Bugarskoj.

Vrijednost transakcije nije navedena a austrijska novinska agencija APA izračunala je, temelju tržišne vrijednosti Neochima od 51,41 milijuna eura, da bi petina udjela koju je Feboran kupio vrijedila približno 10,4 milijuna eura.

Borealis je vodeći pružatelj inovativnih rješenja u području poliolefina, baznih kemikalija i umjetnih gnojiva.

"I ovo je ulaganje u skladu s našom strategijom rasta u području umjetnih gnojiva i očuvanja glavne pozicije u srednjoj i istočnoj Europi", kazao je Mark Garrett, izvršni direktor Borealisa.

"Smatramo da segment gnojiva u Europi nudi atraktivne prilike za poslovanje, uz dodatni potencijal za rast posebno u srednjoj i istočnoj Europi", naglašava u priopćenju izvršni dopredsjednik uprave austrijske kompanije za bazne kemikalije Markku Korvenranta.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙