FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U eksploziji automobila bombe ubijeno šest, a ranjeno 15 osoba

Autor: mkov
ZAGREB/BENGAZI, 22. prosinca 2013. (Hina/Reuters) - U eksploziji automobila bombe, koja se dogodila rano jutros, ispred baze Barsisi, oko 50 kilometara od Bengazija u istočnoj Libiji, poginulo je najmanje šest, a ranjeno 15 osoba, izvijestili su medicinski i sigurnosni izvori.

Napadač se raznio u automobilu ispred baze u Barsis , oko 50 km od Bengazija, navode izvori i dodaju kako su svi ubijeni bili vojnici te da je i napadač bio među poginulima .

Sigurnosno stanje se znatno pogoršalo u tom libijskom drugom po veličini gradu u posljednjih nekoliko mjeseci, u kojem se redovito događaju eksplozije automobila bombi i atentati.

Većina zemalja zatvorila svoje konzulate u Bengaziju, a nakon niza napadaja neki su strani zrakoplovnih prestali tamo letjeti. Američki veleposlanik i još troje Amerikanaca poginuli su u rujnu 2012. u islamističkom napadaju na konzulat .

U međuvremenu, članovi plemena Jalo na jugoistoku zemlje donijeli su tijela pet ubijenih vojnika u mjesnu bolnicu. Vojnici su ubijeni u sukobima prije dva dana.

Zapadni diplomati su zabrinuti da bi se nasilje iz Bengaziju moglo odraziti i na glavni grad Tripoli.

Velik dio libijskoga naftnog bogatstva nalazi se na istoku, gdje mnogi zahtijevaju autonomiju od vlade u Tripoliju.

Vlada premijera Alija Zeidana se bore za nadzor milicije i lokalnoga stanovništva koje je pomoglo srušiti Muammar Gaddafija.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙