FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U bombaškim napadima u Iraku ubijeno 30 ljudi

Autor: vmrs
BAGDAD, 8. prosinca 2013. (Hina/Reuters) - Najmanje 30 ljudi je poginulo a ranjeno još stotinu diljem Iraka u nedjelju u eksplozijama automobila bombi, objavila je iračka policija.

Napadi su izvedeni uglavnom na ulicama Bagdada. Najteži se napad dogodio u šijitskoj četvrti Baji u Bagdadu. Bomba je eksplodirala u parkiranome automobilu i ubila sedam, a ranila 14 osoba.

Iračko se nasilje intenziviralo i gore je nego zadnjih pet godina, a glavni grad Bagdad svakodnevna je meta. Ujedinjeni su narodi objavili kako je samo ove godine u Bagdadu ubijeno više od osam tisuća ljudi.

Sunitski pobunjenici, uglavnom vezani s al Kaidom, preuzeli su odgovornost za nekoliko krupnih bombaških napada u Iraku. Zadnji veliki napad bio je 21. studenoga, a dogodio se sjeverno od glavnoga grada. Odonda neprestano traje niz manjih napada.

Za nedjeljne napade još nitko nije preuzeo odgovornost, ali zna se, piše Reuters, da je al Kaida pojačala utjecaj u cijeloj zemlji otkako je u susjednoj Siriji počela kriza, a iz Iraka se 2011. povukle američke snage.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙