FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska: Optužena dvojica sinova ministara

Autor: mtro
Istanbul , 21. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Istanbulski sud optužio je i odredio pritvor za sinove turskih ministara unutrašnjih poslova i gospodarstava rano u subotu u sklopu korupcijskog skandala koji potresa Tursku i prijeti ugledu premijera Recepa Tayyipa Erdogana, izvijestili su televizijski kanali.

Generalni direktor velike državne banke Halkbank također je među optuženima za korupciju, prijevaru, nedozvoljenu trgovinu zlatom i malverzacije, preciziraju informativni kanali NTV i CNN-Turk.

Radi se o prvom slučaju tog obima koji zahvaća bliske osobe premijera Erdogana koji vodi Tursku od 2002. na čelu islamsko-konzervativne vlade.

Sud je također odlučio optužiti i odrediti zatvor za poslovnog čovjeka Rezu Zeraba, osumnjičenog da je u središtu velike ilegalne trgovine zlatom u Iran, koji je pod međunarodnim embargom.

Sin ministar okoliša, priveden u utorak, pušten je u noći između petka i subote nakon višesatnog ispitivanja.

Jako oslabljena tom aferom četiri mjeseca prije općinskih izbora, vlast je u petak kaznila još 17 visoko pozicioniranih policijskih dužnosnika.

Kao što je učinio tijekom protuvladine pobune u lipnju, premijer Erdogan ističe teoriju zavjere i optužuje "državu u državi" za tu prljavu operaciju s ciljem njegova svrgavanja.

(Hina) xtm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙