FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 19. prosinca

Autor: jnah
ZAGREB, 19. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo najava događaja Općega servisa (OSV) Hrvatska za četvrtak, 19. prosinca:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović nazočit će obilježavanju 22. obljetnice Hrvatskoga vojnog učilišta (HVU) "Petar Zrinski" te davanju prisege 11. naraštaja kadeta. Svečanosti obilježavanja HVU-a i prisezi kadeta, uz predsjednika Josipovića, nazočit će i pomoćnica ministra obrane Sunčana Vukelić, načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić (10 sati, Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrniski", Ilica 256 B).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko održat će u povodu završetka zasjedanja Hrvatskoga sabora u 2013. godini, konferenciju za novinare (10,30 sati, dvorana 'Ivan Kukuljević', Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će Ministarstvo branitelja predstaviti rezultate svoga rada u prvoj polovici mandata (12 sati, Ministarstvo branitelja, Savska 66).

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović predstavit će i prikazati na konferenciji za novinare rezultate akcije "Velika čistka". Ministarstvo je provodilo akciju "Velika čistka", odnosno pojačani nadzor nad svim dionicama sustava, a cilj je bio uspostava funkcionalnoga sustava za gospodarenje otpadom, a za što je jedan od osnovnih preduvjeta dosljedno poštivanje zakona (10,30 sati, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ulica Republike Austrije 14).

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić uručit će 52 automatska vanjska defibrilatora ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću (11 sati, Velika dvorana Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14, 9 kat).

PULA - Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš podijelit će na lokaciji Šijana ključeve stanova izgrađenih u sklopu Programa POS-a. Na svečanosti dodjele prigodno će se, uz ministricu, obratiti i pulski gradonačelnik Boris Miletić, a u ceremoniji će sudjelovati i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj (10 sati, Ulica Jurja Žakna).

ZAGREB - Redovita skupština Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Na dnevnom redu Skupštine su planovi rada HAZU za 2014., prijedlog financijskog plana, potvrda financijskog izvješća o poslovanju za razdoblje siječanj – lipanj 2013. te osnivanje Zavoda za kliničku i transplantacijsku imunologiju i molekularnu medicinu HAZU u Rijeci (11 sati, velika dvorana palače HAZU, Zrinski trg 11)

ZAGREB - U nastavku suđenja bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u "slučaju Planinska" trebali bi svjedočiti bivši predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, predstojnik nekadašnjeg vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović te potpredsjednik Sanaderove vlade, Slobodan Uzelac. Uz Sanadera na optuženičkoj klupi su Stjepan Fiolić koji je priznao je da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj ulici bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije, te Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja. Krivnju je priznao i tadašnji ministar regionalnog razvoja Petar Čobanković koji je nakon nagodbe s USKOK-om osuđen na rad za opće dobro (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Hina će objaviti tekst o najvažnijim događajima na području obrazovanja u 2013. godini, pod naslovom "Obrazovanje u 2013. - prijepori oko zdravstvenog odgoja". Prijepori oko Kurikuluma zdravstvenog odgoja, odnosno njegova IV. modula "Spolno/rodna ravnopravnost" te odluka Ustavnoga suda da se taj kurikulum ukine, obilježili su ovu godinu kada je riječ o osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju u Hrvatskoj.

ujutro - Tomislav Rubić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙