FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zračna luka Dubrovnik s novim rekordom

Autor: hspa
DUBROVNIK, 18. prosinca 2013. (Hina) - Prema procjenama ukupan promet u dubrovačkoj Zračnoj luci, ukoliko budu realizirane najave za prosinac, iznosit će 1.520.000 putnika, kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik uprave Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

To predstavlja rast od 2,67 posto u odnosu na rezultate iz prošle godine kada je kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo 1.480.470 putnika, što je bio i rekord u povijesti te zračne luke.

Tolić je također kazao kako je u odnosu na plan za 2013. godinu ostvaren manji promet putnika za 1,15 posto, što je ponajprije rezultat ukidanja pojedinih linija Croatia Airlinesa, ali i manji broj letova iz Rusije, Ukrajine i Turske. U 2014. godini planiran je porast broja putnika od 1,7 posto.

Dobri rezultati ostvareni su i kad je u pitanju financijsko poslovanje pa će dobit Zračne luke nakon oporezivanja iznositi 25,4 milijuna kuna ili 1,68 posto više od planirane.

Kada su u pitanju investicije u ovoj godini u Zračnu luku Dubrovnik uloženo je 43 milijuna kuna, a za iduću godinu najavljena su ulaganja nešto veća od 36 milijuna kuna.

(Hina) xddub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙