FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 18. prosinca

Autor: dmak
ZAGREB, 17. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 18. prosinca:

ZAGREB - Hrvatski sabor sutra započinje izvanrednu sjednicu, na kojoj je trebao biti izmijenjen Ustav, no čini se kako se o ustavnim promjenama ipak neće raspravljati, jer je HDSSB povukao svoju podršku, tražeći da se odlučivanje odgodi za siječanj, a bez njihovih ruku vladajući neće imati 101 glas potreban za izmjenu Ustava. Zastupnici će sutra raspravljati o paketu financijskih zakona, među kojima je i zakon o kreditnim institucijama. Njime je je predviđeno da teret sanacije banaka ubuduće nose vlasnici i vjerovnici, ako to ne uspije, sanacija se prebacuje na zajedničke rezervne fondove, a tek na kraju na državu, odnosno porezne obveznike. Pred zastupnicima su i zakoni o tržištu kapitala, o osnivanju fiskalnog povjerenstva te o vijeću za financijsku sigurnost (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Sjednica hrvatske Vlade (14 sati, Trg sv. Marka 2).

RIJEKA - Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetit će Klinički bolnički centar Rijeka gdje će otvoriti novu angiosalu. Riječ je o investiciji koju je Ministarstvo zdravlja financiralo s 12,5 milijuna kuna, od čega je u uređenje prostora uloženo 3,7 milijuna, dok je uređaj stajao 8,8 milijuna kuna (11 sati, Sušak, Klinika za internu medicinu, III kat).

Ministar Ostojić će potpisati Ugovor o realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva "Klinički bolnički centar Rijeka" (11,30 sati, predavaonica Medicinskog fakulteta na Sušaku). Uz ministra Ostojića, Ugovor će potpisati riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka Herman Haller i predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Josip Borak. Potpisivanju će nazočiti ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović, predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Romana Jerković, pomoćnica ministra zdravlja Ljubica Đukanović i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina. Nakon potpisivanja uslijedit će konferencija za novinare.

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović na konferenciji za novinare iznijet će informacije o rezultatu natječaja te daljnjim aktivnostima vezanima uz potpisivanje ugovora s konzultantom, kao i procesom izbora investitora u turističke sadržaje na otoku Veliki Brijun. Projektom se planiraju veliki zahvati u infrastrukturu i kompletan redizajn turističke ponude i popratnih sadržaja, a njegova vrijednost procijenjena je na 1,5 do dvije milijarde kuna. (10,45 sati, hotel International, Miramarska 24). Nakon konferencije za novinare bit će održan okrugli stol na temu "Obračun javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada" koji organizira Hrvatska udruga stručnjaka zaštite prirode i okoliša, a na njemu će sudjelovati predstavnici Ministarstva zaštite okoliša, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, HGK-a i HUSZPO-a. (11 sati, hotel International).

ZAGREB - Predstavljanje rezultata projekta "Reinžinjering poslovnih procesa HZZO-a" u sklopu zajma Svjetske banke, naručenog od strane Ministarstva zdravlja (11 sati, Direkcija HZZO-a, Margaretska 3). Nakon prezentacije imati ćete prilike ravnatelju Siniši Vargi i njegovim pomoćnicima postavljati pitanja vezana za sam projekt, kao i pitanja o odlukama usvojenima na Upravnom vijeću.

ZAGREB - Svečana dodjela Državne nagrade „Ivan Filipović“ za 2012. godinu (10 sati, Velika dvorana Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - U povodu predstavljanja Božićne poruke zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića konferencija za novinare, na kojoj će govoriti Ivica Budinšćak, pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije i Zvonko Franc, voditelj Tiskovnog ureda i glasnogovornik Zagrebačke nadbiskupije. (12 sati, prostorije pastoralnih ureda, Branjugova 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Tomislav Rubić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙