FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za ponedjeljak, 16. prosinca

Autor: trub
ZAGREB, 16. prosinca 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za ponedjeljak, 16. prosinca:

ZAGREB - Predstavljanje tiskanoga izdanja Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (12 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5). Pravopis, koji su izradili filolozi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (IHJJ), na mrežnim stranicama Instituta na adresi www. pravopis.hr dostupan je od 27. lipnja. IHJJ je radnu verziju pravopisa objavio 15. travnja nakon čega je uslijedila jednomjesečna javna rasprava. Znanstveno vijeće Instituta konačnu inačicu pravopisa prihvatilo je 4. lipnja, a 31. srpnja Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta preporučilo ga je za uporabu u osnovnim i srednjim školama.

ZAGREB - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) i Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu u dvorani Knjižnice HAZU predstavit će Zbornik o Ivi Frangešu, 13. zbornik u ediciji Hrvatski književni povjesničari (12 sati, Strossmayerov trg 14). O Zborniku će govoriti predsjednik HAZU, akademik Zvonko Kusić, tajnik Razreda za književnost HAZU, akademik Ante Stamać, akademik Tonko Maroević, akademkinja Dunja Fališevac i urednik Zbornika Tihomil Maštrović. U Zborniku su na 750 stranica tiskani znanstveni i stručni prilozi s Međunarodnoga znanstvenog skupa o Frangešu održanog pod pokroviteljstvom HAZU u Zagrebu i Trstu od 19. do 21. travnja 2012. Nakladnik Zbornika su Hrvatski studiji SuZ, sunakladnici Filozofski fakulteti iz Osijeka i Zagreba, Sveučilišta iz Pule i Zadra te Hrvatsko filološko društvo.

ZAGREB - Dodjela nagrada ULUPUH-a za životno djelo, najbolji izložbeni i najbolji izdavački projekt te za najboljeg mladog umjetnika u 2013. godini (12 sati, Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5). Nagrada za životno djelo dodijeljena je Antonu Otonu Reisingeru, nagrada za najbolji izložbeni projekt izložbi "Boro Kovačević - Umjetnost makete", autorskog tima Bachrach&Krištović i Penezić&Rogina, nagrada za najbolji izdavački projekt monografiji "Drago Turina - scenograf" Branke Hlevnjak, a nagrada za najboljeg mladog umjetnika Stipanu Kujundžiću.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xbma ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙