FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za petak, 6. prosinca

Autor: trub
ZAGREB, 6. prosinca 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi, za petak, 6. prosinca:

SPLIT - Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split premijerno će izvesti raskošnu baletnu božićnu bajku "Orašar" Petra Iljiča Čajkovskog. Taj najpopularniji i najizvođeniji naslov klasične baletne literature izvodi se u koreografiji i režiji Waczlawa Orlykowskog, koju u splitskoj predstavi prenosi Dinko Bogdanić. U predstavi sudjeluje više od 110 balerina i baletana splitskog Baleta i polaznica Baletnog studija HNK Split, kazališni orkestar kojim će ravnati maestro Hari Zlodre, te ženski zbor. Eva Karpilovska nastupa u ulozi djevojčice Klare i Vile šećera, ulogu Princa tumačit će Mihai Mezei, Snježna kraljica bit će Matea Milas, a Arapska kava Julija Pivotskaja. Balet "Orašar", praizveden je u Marijinskom teatru u St. Petersburbu 1892., otkad se ta priča o fantastičnom i bajkovitom snu djevojčice Klare na božićnu večer tradicionalno izvodi u adventsko doba u brojnim kazalištima diljem svijeta (20 sati, Trg Gaje Bulata 1).

ZAGREB - Tema okruglog stola "Baština kao ekonomski resurs - revitalizacija, turizam i razvoj", koji će okupiti niz europskih stručnjaka s tog područja, bit će materijalna i nematerijalna baština kao značajan ekonomski resurs. Njegov je glavni cilj skretanje pozornosti na korištenje baštine u svrhu ekonomskog razvoja, kao i ukazivanje na moguće pogreške prilikom njezinog korištenja. Okrugli stol država se u okviru projekta za revitalizaciju Kule Jankovića i područja Ravnih Kotara kroz procese kulturne revalorizacije, izgradnje mira i poticanja društveno-gospodarskog razvoja, kojega provodi Sveučilište u Zagrebu, a financira EU (10 sati, aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

OSIJEK - Premijera alegorijske komedije "Zeusove ljubavnice" Ane Tonković Dolenčić u režiji Ivana Lea Leme (20 sati). U predstavi će između ostalih nastupiti Aleksandar Bogdanović (Zeus), Jasna Odorčić (Hera), Ivana Soldo Čabraja (Kalista) i drugi. Scenografkinja je Vesna Režić, a kostimografkinja Mirjana Zagorec.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xagrb ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙