FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 16. prosinca

Autor: mtau
ZAGREB, 16. prosinca 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak 16. prosinca.

BAKU - Premijer Zoran Milanović putuje u Baku gdje će sudjelovati na potpisivanju memoranduma o razumijevanju između Azerbajdžana, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore o suradnji u realizaciji plinovoda Južnog plinskog koridora u jugoistočnoj Europi. Milanović će se u ponedjeljak sastati s predsjednikom Azerbajdžana Ilhamom Alijevom s kojim će razgovarati o jačanju gospodarske suradnje dviju zemalja.

BRUXELLES - Sastanak Vijeća za vanjske poslove EU-a. Visoka europska predstavnica za vanjske i sigurnosne poslove Catherine Ashton podnijet će izvješće o provedbi sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova koji je potpisan u travnju.

BEOGRAD - Srbijanski premijer Ivica Dačić predvodit će u ponedjeljak srbijansko državno izaslanstvo u Banjoj Luci, gdje će biti održana zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske. Na zajedničkoj sjednici, bi, kako se očekuje, trebala biti razmotrena pitanja iz područja gospodarske suradnje, prije svega razvoj energetskih i prometnih infrastrukturnih projekata. Zajednički sastanci dviju vlada dio su sporazuma o posebnim vezama Srbije i Republike Srpske koje su vlastima tog bosanskohercegovačkog entiteta zajamčene Daytonskim sporazumom.

Dežurni:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙