FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 7. do ponedjeljka 9. prosinca

Autor: kgab
ZAGREB, 6. prosinca 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 7. do ponedjeljka 9. prosinca:

SUBOTA, 7. prosinca

-------------------

RIM - Talijanski ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano u subotu će službeno osnovati novu stranku u kojoj će se okupiti bivši članovi stranke Naprijed Italijo Silvija Berlusconija, čime će se do daljnjega osigurati opstanak sadašnje talijanske vlade. "Novi desni centar" (NDC) nastao je odvajanjem od Berlusconijeve stranke. Alfano najavljuje da će njegova nova stranka postati najjača snaga na desnom centru u Italiji.

ATENA - Grčki parlament odlučivat će o prijedlogu proračuna za 2014. godinu. Glasovanje će biti test za vladu premijera Antonisa Samarasa, koja ima većinu u parlamentu.

NEDJELJA, 8. prosinca

---------------------

KIJEV - Ukrajinska oporba, koja je ovih dana primila snažnu potporu zapadnih zemalja, pozvala je u nedjelju u 11,00 sati po srednjoeuropskome vremenu na nove prosvjede na kijevskom Trgu neovisnosti na kojima će se i dalje tražiti ostavka vlade. Stotine tisuća prosvjednika okupile su se 1. prosinca na tome trgu u znak prosvjeda zbog vladine odluke o zaustavljanju priprema za potpisivanje sporazuma o pridruživanju s EU-om. Odonda tamo borave tisuće prosvjednika koji su podigli barikade.

PONEDJELJAK, 9. prosinca

------------------------

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko primit će u posjet predsjednicu austrijskog parlamenta Barbaru Prammer.

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙