FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen muškarac koji je planirao izazvati eksploziju u zračnoj luci u Kansasu

Autor: slek
WICHITA, 13. prosinca 2013. (Hina/Reuters) - Vlasti su priopćile u petak kako su spriječile plan za samoubilački bombaški napad u zračnoj luci Mid-Continent u Wichiti u američkoj saveznoj državi Kansasu, uhitivši muškarca koji sebe proglašava muslimanom i koji je govorio o počinjenju "nasilnog džihada u ime al Qaede".

Terry Loewen, 58-godišnji zrakoplovni tehničar iz Wichite pritvoren je u petak rano ujutro dok je pokušavao ući na aerodromsku pistu vozilom natovarenim nečim za što je on, kako su navele vlasti, mislio da je eksploziv. Planirao je izazvati eksploziju i poginuti u njoj, navode vlasti.

Loewen je pod istragom radne skupine za terorizam u Wichiti od početka ljeta i radio je na bombaškoj zavjeri s pojedincima za koje je mislio da su suučesnici. Oni su međutim bili tajni agenti FBI, prema kaznenoj prijavi podignutoj pred saveznim sudom u Wichiti.

Loewen je vjerovao da je jedan od tajnih agenata član "AQAP"-a, terorističke skupine iz Jemena koja je preuzela odgovornost za nekoliko terorističkih napada u Sjedinjenim Državama. Taj agent pomogao je Loewenu u konstruiranju sprave koja, kažu dužnosnici, nije funkcionirala što Loewenu nije bilo poznato.

"To nije bila bomba koja bi ikada eksplodirala", rekao je Berry Grissom, državni odvjetnik za okrug Kansas.

Vlasti su rekle kako je Loewen prije pokušanog napada govorio da je odlučan počiniti napad u kojemu bi poginulo što je moguće više ljudi.

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙