FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oštre osude incidenta u Tivtu

Autor: dram
PODGORICA, 12. prosinca 2013. (Hina) - Gradonačelnik Tivta, Hrvatska građanska inicijativa (HGI), Liberalna stranka i LGBT Forum "Progres" najoštrije su u četvrtak osudili napad na prostorije HGI u Tivtu.

Nepoznati počinitelji u srijedu navečer kamenjem su napali stranačke prostorije Hrvatske građanske inicijative u središtu Tivta. Razbijena su dva stakla na ulazu u prostorije HGI-a. Uprava crnogorske policije još nije objavila službeno priopćenje o tom događaju, osim što kaže da "vodi intenzivnu istragu".

Na danas održanoj sjednici, gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš i zastupnici jednoglasno su osudili barbarski čin napada na stranačke prostorije HGI-a i pozvali nadležne organe da u što kraćem roku otkriju počinitelje.

"Mislim da se ipak radi samo o vandalskom, a ne činu koji je izazvan nekim drugim pobudama, ali ostavimo policiji da obavi istragu i nađe počinitelje", kazao je gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš (DPS).

Kankaraš i zastupnici pozvali su na toleranciju i suživot u sredini kao što je Tivat, koji je uvijek zračio duhom multikulturalnosti, multinacionalnosti i multikonfesionalizma.

Hrvatska građanska inicijativa također je oštro osudila napad i zatražila od policije da što prije otkrije počinitelje.

Liberalna stranka uz osudu je naglasila da "osobito zabrinjava činjenica da je ovo drugi napad na ured HGI-a ove godine i da se dogodio neposredno pošto je u cijelom svijetu, pa i u Crnoj Gori, obilježen dan ljudskih prava i sloboda", poručuju iz LPCG.

I LGBT Forum "Progres" najoštrije je osudio napad na prostore HGI-ja u Tivtu.

Hrvatska građanska inicijativa, jedina politička stranka Hrvata u Crnoj Gori, osnovana je 2003. godine.

(Hina) xdram/xmmar ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙