FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: "Svi za jednoga, jedan za sve" za učenike s teškoćama

Autor: vhor
KARLOVAC, 11. prosinca 2013. (Hina) - Projekt "Svi za jednoga, jedan za sve" karlovačkog Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži trebao bi do veljače 2015. omogućiti učenicima sedam osnovnih škola da se uspješnije integriraju u školski sustav, a time i u društvo u cjelini, rekao je ravnatelj tog centra Volodymyr Kubinskyy predstavljajući danas projekt na konferenciji za novinare u Karlovcu.

Projekt vrijedan 258 tisuća kuna financira Europski socijalni fond 95 posto, a razliku grad Karlovac i Karlovačka županija. Svrha je projekta povećati postotak učenika s teškoćama koji su uključeni u redoviti sustav obrazovanja, poboljšati njihovu integraciju, unaprijediti stručne kompetencije učitelja i razviti oko 70 prilagođenih i individualiziranih edukacijskih programa za učenike s teškoćama.

Roditelji 90 učenika s teškoćama u razvoju iz osnovnih škola Dubovca, Grabrika, Švarče, Turnja i Draganića te Osnovne škole Dragojle Jarnević već su s tim centrom potpisali suglasnost da s njima i njihovom djecom radi mobilni stručni tim, a projekt bi se trebao proširiti na znatno više djece ako se primijeni u redovitome radu škola, rekla je voditeljica projekta Nikolina Ivinac.

Socijalna pedagoginja Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži i koordinatorica projekta Franca Puškarić rekla je da Karlovac prednjači u Hrvatskoj po broju raznih asistenata u nastavi, no taj se projekt od takve individualne pomoći učeniku bitno razlikuje jer će omogućiti da mobilni stručni tim prilagodi individualni školski program mogućnostima i potrebama pojedinog učenika s teškoćama, da se educiraju i nastavnici i roditelji o novim metodama rada, ali i sve osobe iz lokalne zajednice koje odlučuju i pomažu integraciji djece u cjelokupni sustav, a ne samo obrazovni.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙