FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 11. prosinca

Autor: dsta
ZAGREB, 11. prosinca 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 11. prosinca.

ZAGREB - Okrugli stol "Predstečajne nagodbe: od velikih očekivanja do velikih razočaranja" održat će se u organizaciji časopisa Banka u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i Hrvatskom udrugom banaka. Očekuje se sudjelovanje predstavnika Visokog trgovačkog suda, Financijske agencije, nekih banaka i tvrtki. Po zadnjim podacima Fine, predana su 5.662 prijedloga za otvaranje predstečajne nagodbe s ukupnim iznosom prijavljenih obveza od 51 milijarde kuna. Do sada je prihvaćen plan financijskog restrukturiranja u 1.242 predmeta, a na trgovačkim sudovima sklopljeno je 526 nagodbi (11,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - U sklopu konferencije "Internacionalizacija inovacija i poduzetništva", koju organizira Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO), bit će dodijeljeno 15 milijuna kuna za 50 projekata iz BICRO programa provjere inovativnog koncepta. Kako je najavljeno, otvorenju konferencije nazočit će i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. (9,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

TUHELJ - U okviru projekta "Razvoj destinacijskih menadžment kompanija" održat će se DMK forum. Riječ je o projektu koji provodi Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Ministarstvom turizma, Veleučilištem Vern, Institutom za turizam i Udrugom hrvatskih putničkih agencije. Kako je najavljeno, na forumu će sudjelovati ministar turizma Darko Lorencin (11,00 sati, Hotel Well, Terme Tuhelj, Ulica Ljudevita Gaja 4)

ZAGREB - Hrvatske turističke agencije, koje obrađuju tržište Brazila i planiraju ponuditi programe putovanja domaćim putnicima za Svjetsko nogometno prvenstvo u toj zemlji iduće godine, ovih su dana na svojevrsnim 'mukama' oko postavljanja poslovnih modela za ta putovanja što s obzirom na transkontinentalnu udaljenost, nedostatak direktnih letova iz Hrvatske te skupoću u Brazilu nije nimalo jednostavno. Direktor zagrebačkog Kompasa Ivan Pukšar, koji se krajem prošlog tjedna vratio iz Brazila, kaže kako je boraveći tamo vidio i čuo da su praktički svi 'kreveti blokirani', nitko još nema ni cijene, a navodno je sve hotelske krevete zakupila agencija koja radi s FIFA-om. Problem nisu samo visoke cijene, koje se po prvim procjenama za dvotjedni paket aranžman kreću oko 40 tisuća kuna, a tko želi na primjerice Marakanu bit će još i više, nego su problem i velike udaljenosti između gradova gdje se igraju utakmice, kaže Pukšar ističući da svaki dan zaprimaju brojne upite za Brazil i ne samo iz Hrvatske nego i iz BiH.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙