FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fabius: Pariz je znao za tajne razgovore SAD-a i Irana

Autor: mtro
PARIZ, 26. studenog 2013. (HinaA/FP) - Francuska je od početka znala za tajne razgovore između Irana i Sjedinjenih Država o nuklearnom programu, rekao je u utorak francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius i dodao da je njega o tome obavijestio američki državni tajnik.

"Znali smo, John Kerry me informirao o razgovorima između Iranaca i Amerikanaca. Bio sam obaviješten o razgovorima čim su počeli", rekao je Fabius za radio France-Culture i dnevni list Le Monde.

Jedan američki dužnosnik u subotu je obznanio da su vođeni tajni američko-iranski razgovori te precizirao da su počeli nakon izbora iranskog predsjednika Hasana Rohanija u lipnju.

"Nismo bili obaviješteni o pojedinostima, ali smo dogovorili s Johnom Kerryjem da će se s jedne strana odvijati razgovori 5+1 (pet stalnih članica Vijeća sigurnosti + Njemačka) koje odlično vodi visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton, a budući da su Amerikanci na prvoj crti u tom sukobu, vođeni su razgovori između Amerikanca i Iranaca koji su bili tajni", dodao je Fabius.

Ustvrdio je k tomu da nije bilo tajnih razgovora između Pariza i Teherana.

(Hina) xtm yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙