FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sufinancirat će se sedam turističkih projekata za prijavu na EU fondove

Autor: tmis
ZAGREB, 6. prosinca 2013. (Hina) - Ministarstvo turizma odabralo je sedam projekata koji će se sufinancirati iz Programa dodjele bespovratnih sredstava turističkim projektima prihvatljivim za financiranje iz strukturnih fondova EU-a, doznaje se iz tog Ministarstva.

Projekti su, slijedom javnog poziva, odabrani po kriteriju doprinosa jačanju konkurentnosti hrvatske turističke ponude, a dobivena sredstva su isključivo namijenjena za izradu projektne dokumentacije potrebne za kandidiranje projekata za korištenje sredstava iz strukturnih fondova EU-a, ističu iz Ministarstva.

Uz to, projekti su usklađeni i s turističkom strategijom razvoja te ciljevima strategije rasta "Europe 2020" Europske komisije.

Odabrani projekti su "Jačanje ljudskih kapaciteta u turizmu kroz podizanje kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja" (Capaticies in Tourism - CapTure) Splitsko-dalmatinske županije, "Centar izvrsnosti u obrazovanju za turizam i ugostiteljstvo" Istarske županije, "Žičara na Učku" Primorsko-goranske županije, "Karlovački muzejski prostor za budućnost" grada Karlovca, "Fenomen senjske bure" grada Senja, "Općina Starigrad - destinacija aktivnog turizma" općine Starigrad, te projekt "Ston sa zrnom soli" iz Stona.

Iz Ministarstva naglašavaju i da su te projekte za sufinanciranje odabrali zajedno s jedinicama lokalne i regionalne samouprave po principu integriranih teritorijalnih projekata te da su svi projekti inovativni i utemeljeni na hrvatskim vrijednostima (kulturna baština, prirodni resursi, znanje i ljudski potencijali).

U suradnji s lokalnim jedinicama Ministarstvo priprema i akcijske planove pomoću kojih će mapirati Hrvatsku kroz strateške projekte koji bi trebali biti generatori budućeg razvoja kroz posebne oblike turizma, malo i srednje poduzetništvo te jačanje ljudskih potencijala.

I ti bi se projekti mogli financirati iz EU fondova, a dovršetak tih akcijskih planova očekuje se u prvoj polovici iduće godine, najavljuju iz Ministarstva.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙