FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još jedan državljanin BiH poginuo u Siriji

Autor: zkre
MOSTAR, 5. prosinca 2013. (Hina) - Još jedan bosanskohercegovački državljanin poginuo je u Siriji, objavila je u četvrtak Federalna televizija (FTV), navodeći da se radi Vernesu Vehaboviću iz Zenice.

Informacija o pogibiji dvadesetjednogodišnjeg Vehabovića objavljena je posredstvom društvene mreže Facebook, navodi FTV i dodaje kako je to jedan od rijetkih izvora informacija o građanima BiH koji ratuju u Siriji.

Navodi se kako je Vehabović, koji je bio pripadnik selefijskoga pokreta, poginuo u noći s utorka na srijedu. Na nekoliko dostupnih fotografija bio je u društvu sa Senadom Kobašem iz Travnika, koji je nedavno poginuo u Siriji.

Po ranijim medijskim navodima, broj bosanskohercegovačkih državljana koji se bore na strani protivnika snaga Bašara al-Asada se stalno povećava te ih se sada u toj zemlji nalazi 70-tak, a potvrđeno je kako su do sada poginula četvorica mladića iz BiH. Uglavnom je riječ o osobama bliskim radikalnom islamističkom pokretu selefija, koji ima uporište i u BiH.

Vlasti BiH nedavno su zbog odlazaka u Siriju potaknule donošenje posebnoga zakona kojim bi se sankcioniralo sudjelovanje u ratnim sukobima diljem svijeta.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙