FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajland: Vlada traži predaju vođe prosvjeda

Autor: mhaj
BANGKOK , 4. prosinca 2013. (Hina/Reuters) - Tajlandska vlada u srijedu je izvijestila kako smatra da bi se vođa nasilnih prosvjeda čiji je cilj svrgnuti s vlasti premijerku Yingluck Shinawatru trebao predati i da bi protiv njega mogla biti podignuta optužnica zbog organiziranja pobune, istodobno odbacivši mogućnost nastavka pregovora dok se on ne preda.

Vođa prosvjeda Suthep Thaugsuban, bivši premijerkin zamjenik odbacio je optužbe te odgovorio kako namjerava nastaviti s još žešćim prosvjedima nakon stanke zbog proslave rođendana kralja Bhumibola Adulyadeja u četvrtak.

Prosvjedi su uslijedili nakon sukoba između rojalista i siromašnijih Tajlanđana lojalnih Yingluck i njezinu bratu, bivšemu premijeru Thaksinu Shinawatri, s vlasti svrgnutog vojnim udarom 2006. On trenutačno živi u egzilu u Dubaiju.

Suthep, 64-godišnji političar s tajlandskog juga koji je podnio ostavku na dotadašnju dužnost kako bi se pridružio Demokratskoj stranci na čelu prosvjeda, želi da "narodno vijeće" preuzme vlast od aktualne vlade.

Ministar vanjskih poslova i čelnik odbora za unutarnju sigurnost Surapong Tovichakchaikul, kazao je kako smatra da bi se Suthep trebao predati.

"Nećemo nastavljati pregovore sa Suthepom sve dok se sam ne preda policiji. Vrijeme je da se preda jer je prekršio zakon i onaj tko mu ponudi utočište, također će se smatrati krivim."

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙