FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedi na Tajlandu već mjesec dana

Autor: kgab
BANGKOK, 30. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Policija je pojačala mjere sigurnosti u prijestolnici Tajlanda Bangkoku gdje se oko 2.000 prosvjednika okupilo ispred državne telekomunikacijske tvrtke u subotu, točno mjesec dana od početka prosvjeda protiv obitelji Shinawatra, te najavilo da će zauzeti ured premijerke Yingluck Shinawatre kako bi paralizirali njezinu vladu.

Suočeni s padom potpore, prosvjednici su krenuli u rizične akcije i nakratko su zauzeli glavni stožer kopnene vojske u petak. Pozvali su vojnike da im se pridruže u borbi za vlast koja je složena jer iako Tajlandom službeno upravlja Yingluck Shinawatra, u zemlji je snažan politički utjecaj njezina brata, milijardera Thaksina, bivšeg premijera srušena državnim udarom 2006., koji živi u egzilu.

"Braćo i sestre, u nedjelju ćemo proglasiti našu pobjedu i poraz Thaksinovog režima", izjavio je čelnik prosvjednika Suthep Thaugssuban u petak kasno navečer na skupu koji je okupio tisuće ljudi.

Točno mjesec dana traju prosvjedi protiv premijerke Yingluck Shinawatre i njezina brata Thaksina, a prosvjednici zahtijevaju odlazak tajlandske vlade.

Otprilike 2.000 ljudi okupilo se u subotu ispred državne telekomunikacijske tvrtke TOT Plc, dok su ostali bili u prosvjednoj bazi u povijesnom dijelu Bangkoka gdje većina planira ostati do nedjelje kada se namjeravaju okupiti ispred različitih ministarstava.

(Hina) xkga yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙