FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 4. prosinca

Autor: ilov
ZAGREB, 4. prosinca 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu 4. prosinca.

RIM - Državni posjet Italiji predsjednik Ivo Josipović nastavlja u srijedu susretom s Pietrom Grassom, potpredsjednikom Senata, gornjeg doma talijanskog parlamenta. Josipović će pred odborima za vanjsku i europsku politiku obaju domova parlamenta održati govor "Hrvatska u EU. Nove perspektive za jugoistočnu Europu" .

BRUXELLES - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a.

ZAGREB - "Poslovni susreti država članica Višegradske skupine", skup na kojem će veleposlanici Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske prezentirati mogućnosti suradnje s Hrvatskom (HGK, Rooseveltov trg 2, od 10 do 12 sati)

ZAGREB - Predstavništvo Europske komisije organizira tribinu - politički dijalog o temi "Izazovi i perspektive politike Istočnog partnerstva Europske unije", u Kući Europe, Augusta Cesarca 4 u Zagrebu (od 12 do 13.30 sati)

PEKING - Američki potpredsjednik Joe Biden posjetit će Kinu, pošto je u utorak u Tokiju počeo misiju smirivanja napetosti između tih dviju zemalja. Riječ je o osjetljivoj zadaći u svjetlu američkog položaja u istočnoj Aziji: Washington treba dati političku i vojnu potporu Japanu, svom glavnom regionalnom savezniku, a da pritom ne povrijedi moćnu Kinu s kojom dijeli velike političke, gospodarske i financijske interese.

LUXEMBOURG - Čelnik liberala Xavier Bettel prisegnut će kao novi luksemburški premijer.

Dežurni urednici:

Noć: Tomislav Delač

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙