FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 26. studenoga

Autor: kgab
ZAGREB, 25. studenoga 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 26. studenoga:

BUKUREŠT - Hrvatski premijer Zoran Milanović sudjeluje na sastanku na vrhu predsjednika vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine na kojem će se razmatrati mogućnosti gospodarske suradnje, posebice na području energetike, poljoprivrede, turizma, infrastrukture i građevinske industrije te financija i bankarstva. Politički skup na najvišoj razini prati i gospodarski i trgovinski forum na kojem je najavljeno sudjelovanje oko 1.000 poslovnih ljudi iz privatnog, javnog i državnog sektora, a uz premijera Milanovića na trećem po redu skupu Kina-CEE sudjelovat će i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

SARAJEVO - Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Theodor Meron, koji boravi u radnom posjetu Bosni i Hercegovini, sudjelovat će u utorak na konferenciji posvećenoj obilježavanju 20. godišnjice rada Haaškog tribunala.

EDINBURGH - Škotska vlada predstavit će "bijelu knjigu" o nezavisnosti Škotske koju se nada proglasiti 24. ožujka 2016. ako na referendumu u rujnu sljedeće godine pobijedi ta opcija.

TRST - Ruski predsjednik Vladimir Putin sastat će se s talijanskim premijerom Enricom Lettom u Trstu.

MUMBAI, Indija - Peta godišnjica niza terorističkih napada na Mumbai koji su počeli 26. studenoga 2008. i trajali gotovo tri dana. U napadima su ubijene 174 osobe, među kojima devet napadača.

Dežurni urednici:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Renata Tomašević

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Ivo Lovrić

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙