FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Venezuela: Vlada će određivati cijene automobila

Autor: mtro
CARACAS, 3. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Venezuelanska vlada će određivati cijene automobila kako bi ih smanjila, rekao je u noći između ponedjeljka i utorka predsjednik Nicolas Maduro i tako najavio treći niz mjera protiv gospodarske krize.

"Proizvodnja automobila će biti regulirana i pojačana kako bi se smanjila cijene novih automobila proizvedenih u Venezueli, onih uvezenih i rabljenih", rekao je Maduro u tv-izjavi.

Država će jamčiti kontrolu procesa proizvodnje automobila i odrediti pravedne cijene lokalno proizvednih vozila, dodao je upozorivši "mafiju koja kontrolira cijene" da su joj dani odbrojani.

Osobe koje otvore račune u stranim valutama u državnim bankama će sljedećih mjeseci dobiti dozvolu za kupovinu uvezenih automobila, dodao je predsjednik.

Te najave su treći niz mjera u borbi protiv gospodarske krize i inflacije koje je najavio predsjednik Maduro od studenoga kada je parlament Venezuele odobrio vladanje zemljom dekretima u idućih 12 mjeseci u "gospodarskom ratu protiv parazitske buržoazije i imperijalizma".

(Hina) xtm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙