FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu Ured glavnog tajnika Europske karate federacije

Autor: rsal
ZAGREB, 2. prosinca 2013. (Hina) - Sjedište Ureda glavnog tajnika Europske karate federacije sljedeće tri i pol godine bit će u Zagrebu nakon što je predsjednik Hrvatskog karate saveza (HKS) Stjepan Čelan u španjolskom gradu Guadalajari izabran je za glavnog tajnika Europske karate federacije, rečeno je na današnjoj konferenciji HKS-a za novinare u Zagrebu.

"Riječ je o izuzetno važnoj dužnosti, jako je važno što smo logistika ne samo hrvatskom karateu, nego na određeni način europskom karateu u cjelini. Najvažniji detalj nije samo imenovanje, već to što se Ured glavnog tajnika Europske karate federacije seli u Zagreb", istaknuo je predsjednik HKS-a i glavni tajnik EKF-a Stjepan Čelan. To je u ovom trenutku praktički najjača hrvatska izvršna dužnosnička funkcija na međunarodnom sportskom planu, ne računajući olimpijski odbor.

"Veliko je to priznanje hrvatskom sportu, budite uvjereni da ćemo to priznanje i povjerenje višestruko opravdati. Polovicom prošloga tjedna imali smo sastanak oko adekvatnog prostora za sjedište Ureda i vjerujem kako ćemo to riješiti u idućih desetak dana", istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U drugom dijelu konferencije za novinare sudjelovali su karatisti, koji su se noćas sa završnog turnira Svjetske lige u karateu iz Salzburga vratili s čak šest medalja u seniorskoj konkurenciji. Uz to, Maša Martinović postala je ukupna pobjednica Svjetske lige u teškoj kategoriji (+68 kg). Ostvarila je tijekom sezone veliku bodovnu razliku pred konkurencijom, pobijedivši na turnirima u Parizu, Laškom, Tumenu i Istanbulu.

"Izuzetno sam ponosna na ostvareni rezultat za koji je trebalo puno truda, zalaganja i mukotrpnog rada", rekla je Martinović.

Zlato u Salzburgu osvojili su još Ana Lenard (-61 kg), koja je na putu do prvog mjesta pobijedila aktulanu svjetsku prvakinju i brončanu sa SP u Parizu, Goran Lučin (-75 kg), hrvatska reprezentacija u katama u sastavu Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan. Srebro je pripalo Ivoni Tubić (-68 kg), u istoj kategoriji broncu je osvojila Azra Saleš, a treći je i kategoriji +84 kg bio Ivan Zoričić.

Na finalnom turniru Svjetske Premier lige proteklog vikenda u Salzburgu nastupilo je 950 natjecatelja iz 50 zemalja.

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙