FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U sukobima u Libanonu ubijeno šest osoba

Autor: akoz
TRIPOLI, 30. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Šest je osoba ubijeno u subotu u gradu Tripoliju na sjeveru Libanona u razmjeni vatre između četvrti koje podupiru različite strane u sirijskom građanskom ratu, rekli su izvori iz medicinskih službi i snaga sigurnosti.

Ubijeni, među kojima su jedan tinejdžer, Palestinac i Sirijac, su iz sunitske četvrti Bab al-Tabbaneh čiji stanovnici u velikoj većini podržavaju sunitske pobunjenike koji se bore protiv predsjednika Bašara al-Asada.

U razmjeni vatre između naoružanih militanata u četvrti Bab al-Tabbaneh i alavitske četvrti Jebel Kohsen, koja podržava al-Asada koji je alavit, ranjeno je 37 osoba, među kojima devet vojnika.

Subotnji sukob se dogodio nakon više napada na alavite u Tripoliju, rekli su stanovnici. Nekoliko je ljudi ustrijeljeno u različitim incidentima ovoga tjedna a u napadu u jednom autobusu ranije u studenome su pretučeni alaviti.

Obnašatelj dužnosti premijera Libanona Najib Mikati, sunitski musliman iz Tripolija, razgovarao je s ministrom unutarnjih poslova i drugim dužnosnicima službi sigurnosti u Tripoliju kako okončati nasilje koje je izbilo unatoč razmještanju vojnika u obje četvrti.

Paljba iz snajpera i ručnih bacača raketa mogla se još uvijek čuti u subotu navečer, deset sati nakon što su izbile borbe, rekli su stanovnici.

Sukobi između boraca iz dvije četvrti Tripolija posljednjih su mjeseci izbili nekoliko puta a u njima je poginulo više desetaka ljudi.

(Hina) xakoz yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙