FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stožer: državni vrh širi neistine o Danu sjećanja u Vukovaru, otišli su svojevoljno

Autor: zdra
VUKOVAR, 22. studenog 2013. (Hina) - Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara poslao je danas prvoj potpredsjednici Vlade RH Vesni Pusić i, kako ju je nazvao, "maloj skupini s automobilima u pokretu", otvoreno pismo u kojemu optužuju državni vrh da je 18. studenoga "otišao svojevoljno, a zatim pred kamerama i mikrofonima počeo širiti neistine" o onima koji su nastavili koračati u koloni.

U povodu tvrdnji Stožera kako u Vukovaru nitko nije bio spriječen sudjelovati u koloni sjećanja, prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić izjavila je jučer kako bi se Stožer trebao držati istine, imati hrabrosti i priznati da je spriječio prolaz koloni s vladinim dužnosnicima na Danu sjećanja za žrtvu Vukovara.

U današnjem pismu Stožer ističe da su državni dužnosnici sami odustali, okrenuli se i otišli. "Onaj tko barem na taj dan iskreno želi odati pijetet ne odustaje od sudjelovanja i hodanja u koloni, pa makar i na kraju nje", poručuje Stožer u pismu i tvrdi kako su predstavnici najviših državnih vlasti uz pomoć svojih medija počeli "širiti neistine, davati hinjeno uvrijeđeni izjave" i tako na štetu istine i pijeteta sebe gurati u središte pozornosti.

Portal "Novog lista", a zatim i drugi mediji, objavili su međutim videosnimku skupine sudionika Dana sjećanja u Vukovaru, pri čemu se čuje muški glas koji ih upućuje da "treba zaustaviti ovu kolonu nevukovarske Hrvatske" i objašnjava: "Ovo je blokada." Mediji su objavili da je to glas vijećnika HDZ-a u vukovarskome Gradskom vijeću Nikole Mažara, no on je to opovrgnuo.

U današnjem otvorenom pismu Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara optužuje vladajuću koaliciju i za "pravna podmetanja" zamjerajući joj što će javna rasprava o prijedlogu nacrta promjena Ustava trajati samo šest dana. "Podvalili ste i stupanje na snagu ustavnih promjena danom izglasavanja umjesto danom objave u 'Narodnim novinama'", poručuju u pismu.

(Hina) xzdra yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙