FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 14. studenoga

Autor: mbuj
ZAGREB, 13. studenog 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 14. studenoga:

ZAGREB - Nastavak 10. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj bi se, kako je već najavljivano, trebao način prijedlog rebalansa proračuna za ovu godinu i prijedlog državnog proračuna za iduću godinu (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

UMAG - Dvjestotinjak gradonačelnika i stotinjak načelnika općina iz Republike Hrvatske u Umagu će održati redovnu godišnju skupštinu Udruge gradova. Peti godišnji susret gradonačelnika i načelnika, koji se od 13. do 15. studenog održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, otvorit će predsjednik Udruge gradova, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Cilj ovog susreta je kroz razmjenu iskustava istražiti mogućnosti unapređenja suradnje privatnog i javnog sektora te raspraviti kako gradovi mogu pomoći u stvaranju poduzetničke klime i kako poduzetnici mogu potaknuti razvoj lokalne zajednice. Na skupu će sudjelovati i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović koji će govoriti o obvezama gradova i općina u uspostavljanju učinkovitog sustava gospodarenja otpadom te o oblicima pomoći koje im za to nudi Ministarstvo i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (otvaranje skupa u hotelu Melia Coral, Katoro bb, bit će u 10 sati, a ministar Zmajlović bit će dostupan za izjave u 10,30 sati).

ZAGREB - Bivša premijerka Jadranka Kosor trebala bi svjedočiti na suđenju svom prethodniku na čelu vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu u "slučaju Planinska". U "slučaju Planinska" Sanaderov suoptuženik Stjepan Fiolić priznao je da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije. Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvo regionalnog razvoja, čiji je tadašnji čelnik Petar Čobanković, nakon nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opće dobro (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

VUKOVAR - Predstavljanjem zbornika radova s prošlogodišnjeg Znanstveno-stručnog skupa "Vukovar '91. – dvadeset i druga godina poslije", održanom u organizaciji vukovarskog Područnog centra Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, u Vukovaru započinje obilježavanje 22. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, koje se od 14. do 23. studenoga održava pod geslom "Vukovar, mjesto posebnog pijeteta". Programom obilježavanja predviđeno je održavanje niza komemorativnih događanja, a središnji program održat će se 18. studenoga kada će ulicama grada proći Kolona sjećanja dok će na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće. (18 sati, Hotel "Lav", Strossmayerova 18).

TROGIR - U prigodi obilježavanja Dana grada Trogira i blagdana Sv. Ivana Trogirskog održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća grada Trogira (9 sati, Gradska vijećnica, Trg Ivana Pavla II br. 1/II). Na svečanosti će, među ostalim, nazočiti saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji će nakon završetka sjednice Gradskog vijeća grada Trogira biti dostupan predstavnicima medija za izjave (9,50 sati, na Trgu ispred vijećnice).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙