FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: na većini cesta bez ograničenja

Autor: trub
ZAGREB, 29. studenog 2013. (Hina) - Na većini cesta u Hrvatskoj vozi se bez posebnih ograničenja, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

U Lici mjestimice ima magle, a smanjena je vidljivost i na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok.

Jadranskom magistralom (D8) kod Medića te između Podgore i Tučepa, zbog odrona, vozi se naizmjence, uz semafore.

Zbog radova zatvorene su ceste D22 Možđenec-Sudovec, D27 Benkovac-Šopot, D205 Risvica-Dubrovčan i D425 Karamatići-Ploče.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama: D42 u mjestu Poljanak, D218 Dobroselo-Mazin, ŽC5199 Dabar-Štirovača i ŽC5201 Selište-Prijeboj.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila (kolona je duga oko jedan kilometar). Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok do 10. lipnja iduće godine.

Na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska od 7 do 17 sati promet je zabranjen za teretna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona, zbog radova u Sloveniji. Vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Trnovec.

Trajekti i katmarani plove redovito. Prema otoku Pagu plovi trajekt na liniji Stinica-Stara Novalja (zbog radova u Prizni). Radi održavanja referenduma u nedjelju, 1. prosinca izmijenjen je red plovidbe na zadarskom području: brzobrodska linija 9403 Zadar - Molat - Brgulje - Zapuntel - Ist: katamaran će isploviti iz luke Ist u 15,30 sati umjesto u 17.30 sati. Brzobrodska linija 9404 Zadar - Rivanj - Sestrunj - Božava - Zverinac: katamaran će isploviti iz luke Zverinac u 16 umjesto u 17 sati.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙