FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić očekuje skoro rješenje problema glomaznog otpada u Zagrebu

Autor: mbuj/dber
ZAGREB, 28. studenog 2013. (Hina) - Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić izjavio je danas da će se problem odlaganja glomaznog otpada u Zagrebu sigurno riješiti u idućih nekoliko tjedana.

"Razgovaramo s gradonačelnikom Đurđevca i njegovim komunalnim društvom i jednom tvrtkom u Zagrebu. Na putu smo da nakon završetka procedure koja je u tijeku, do sredine prosinca riješimo problem krupnog komunalnog otpada u nekim od ulica ili mjesta u Zagrebu", rekao je Ljubičić.

Građani su dio tog otpada odložili prije poziva koji im je upućen iz Zagrebačkog holdinga da ga ne odlažu po rasporedu odlaganja jer je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode zabranilo odlaganje glomaznog otpada na Jakuševcu. Međutim, dio glomaznog i građevinskog otpada građani su stavili nakon tog poziva, kazao je Ljubičić.

Ljubičić je najavio da će o tom problemu razgovarati i s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem, te poručio kako "nema razloga za sumnju u pozitivan ishod".

Novinari su i neke gradske zastupnike pitali za komentar problema s glomaznim otpadom.

SDP-ov zastupnik Saša Molan istaknuo je kako se dogodilo ono na što se upozorava već godinama. "Grad Zagreb mora donijeti plan i strategiju gospodarenja otpadom. Kako ništa od tih dokumenata nije doneseno sada smo tu gdje jesmo", istaknuo je Molan.

Rekao je kako gradska vlast "ima sve alate u svojim rukama" te je na njima da nađu najbolje rješenje, a ako za to nisu sposobni neka podnesu ostavke.

Zastupnik HSP-a dr. Ante Starčević Ivan Tepeš istaknuo je da taj problem moraju riješiti gradonačelnik Milan Bandić, Zagrebački holding i tvrtka Čistoća. Podsjetio je kako je to pitanje na aktualnom satu postavio Bandiću, od koga je dobio odgovor da su krivi građani.

"Ne priznajem takav odgovor, krivi su oni koji očito nisu dobro informirali građane. Na kraju, postoje i sankcije za građane koji nepropisno odlažu otpad, što bi trebala biti zadaća Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga", rekao je Tepeš.

(Hina) xbma/xbdj ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙