FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: U 2014. smanjivanje troškova hladnog pogona

Autor: dber/mbuj
ZAGREB, 28. studenog 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predstavio je danas gradski proračun za 2014.u iznosu od 6,89 milijardi kuna navodeći da su mu glavna obilježja razvojna komponenta, ali i kontinuitet u zaštiti najugroženijih slojeva građana te štednja i smanjivanje troškova "hladnog pogona".

Proračun za 2014. je dva posto veći od lanjskog i 0,44 posto veći u odnosu na ovogodišnji rebalans.

Bandić je napomenuo da se proračun prvi puta donosi za Zagreb, kako glavni grad Hrvatske, članice EU, što obvezuje prilagodbu viskom standardima.

Naveo je više projekata, među kojima je izgradnja nekoliko dječjih vrtića i osnovnih škola, nastavak "proboja" Branimirove ulice i Radničke ceste u punom profilu, ali i poticaje u malom i srednjem obrtništvu i poduzetništvu te poljoprivredi.

Bandić je posebno naglasio potrebu štednje i kresanja troškova "hladnog pogona" pa će se tako smanjiti plaće u Gradskoj upravi i Holdingu od pet do 15 posto o čemu će, najavio je, sljedeći tjedan nastaviti pregovore sa socijalnim partnerima.

Povećana su sredstva za ravnomjerniji razvoj grada i 20 posto za male komunalne akcije, a Bandić je naglasio kako također žele povećati prihode od neporeznog dijela i tako smanjiti porezne presije i nametanja poduzetnicima te postati još bolji servis građanima.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić također je najavio štednju gdje god je to moguće, ali i potvrdio kako neće doći u pitanje sadašnja socijalna prava najugroženijih građana.

Naglasio je kako Grad Zagreb nije dužan, no ima uz sebe Zagrebački holding i to opterećenje nameće potrebu za mjerama stabilizacije.

(Hina) xbdj/xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙