FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: poštovao sam zakon o liberalizaciji auto-taksi prijevoza

Autor: dber
ZAGREB, 28. studenog 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je danas da je poštovao Zakon o liberalizaciji auto-taksi prijevoza, nakon što je Ivan Ćelić (HDZ) na aktualnom satu izjavio da je zbog nepravilnosti koje je tu uočio podnio kaznenu prijavu protiv Bandića.

"Najprije sam bio optužen da priječim tržišnu utakmicu i štitim stare taksiste, a onda da sam dao koncesiju Taxi Cammeu na teret starih", kazao je Bandić i dodao kako mu Ćelić želi imputirati da je nešto loše napravio, pa ga je pozvao da poštuje instituciju gradonačelnika.

Ako pijete kavu s nekim tko se nije pomirio s liberalizacijom auto-taksi prijevoza, za to nisam kriv, rekao je Bandić.

Margareta Mađerić (HDZ) zanimala se zašto su u Novom Zagrebu neispravni neki liftovi namijenjeni invalidima u pothodnicima i gdje je zapela obnova zgrada u Zapruđu, tzv. limenki.

Bandić joj je odgovorio kako će provjeriti koja dizala nisu u fukciji dodavši kako je moguće da Grad Zagreba sudjeluje u sufinanciranju programa obnove zgrada, ali su za to prvenstveno zaduženi stanari koji su i vlasnici stanova.

Naglasio je i kako je zadovoljan što, po Mađerić, u Gradu nema većih problema, no kada je Mađerić ponovno izašla za govornicu zamjerila je što je u zastupničkim klupama vidjela, kako kaže, grimase i "frktanje nosom" Bandićeve pomoćnice, pa je zamolila predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora da ju zaštiti od takvih komentara.

"Ali vi ste najaktivnija i meni najdraža zastupnica", rekao joj je Bandić, no nije ništa uspio reći Ivanu Tepešu (HSP AS) koji je sjednicu napustio nezadovoljan što se gradonačelnik nije jasno očitovao oko Trga maršala Tita.

Na upit Davora Bernardića (SDP) zašto u proračunu za 2014., odnosno u EU projektima, nema projekata za vrtiće, škole, komunalnu infrastrukturu, promet i kad će se graditi novi domovi umirovljenika, jer na svoje mjesto umirovljenici čekaju šest - sedam godina, Bandić je odgovorio da će se od iduće godine početi graditi domovi umirovljenika.

Danas bi, kaže, zastupnici trebali prihvatiti obvezujuću ponudu za kupnju objekata za smještaj starijih i nemoćnih.

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je kako je u stalnom kontaktu s nadležnima u Nuklearnoj elektrani Krško i da je ondje sve pod kontrolom.

Odgovarajući na pitanje zastupnika Zorana Piličića (HDZ) o stanju u "nuklearki" s obzirom na učestale kvarove, Kalinić je napomenuo da je Zagreb 26 kilometara udaljen od NE Krško, pa je još ranije napravljen plan evakuacije u slučaju nezgode.

(Hina) xbdj/xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙