FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik ureda HGK u Mostaru protiv zatvaranja predstavništava u BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 27. studenog 2013. (Hina) - Voditelj ureda Hrvatske gospodarske komore (HGK) u Mostaru Zulfo Robović potvrdio je u srijedu medijima kako je od Hrvatske gospodarske komore zatražio preispitivanje odluke o zatvaranju predstavništava u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) najavila je da će u sklopu racionalizacije zatvoriti svoja predstavništva u Sarajevu i Mostaru, zbog čega su iz mostarskoga ureda prosvjedovali tražeći da se takva odluka poništi.

Po riječima voditelja ureda u Mostaru, odluka koju je potpisao bivši predsjednik Nadan Vidošević o gašenju ureda HGK u BiH nema nikakvo opravdanje jer je od 1996. godine, kada je otvoreno prvo njihovo predstavništvo u BiH, do 2012. godine izvoz Hrvatske u BiH povećao tri puta i trenutačno iznosi 1,58 milijardi dolara.

Robović dodaje da, kada je riječ o navedenoj racionalizaciji, ukupan trošak oba komorska predstavništva, uključujući i plaće djelatnika, iznosi 0,2 posto ukupnih troškova koje na godišnjoj razini napravi Hrvatska gospodarska komora.

Robović je potvrdio da je poslao pismeni zahtjev HGK-u i zatražio od Skupštine poništenje odluke o zatvaranju predstavništava u BiH navodeći da se time nanosi šteta ugledu hrvatskoga gospodarstva u BiH.

Čelnik ureda HGK u Mostaru istaknuo je kako očekuje da će nova uprava HGK te hrvatska ministarstva gospodarstva i vanjskih poslova razmotriti spornu odluku s obzirom da je Bosna i Hercegovina za Hrvatsku jedan od najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙