FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 27. studenoga

Autor: aper
ZAGREB, 27. studenog 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 27. studenoga:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 2). Sabor će zasjedanje nastaviti raspravom o Vladinu prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu. Prihodi državnog proračuna za 2014. planirani su na razini od 113,1 milijardu kuna, a rashodi u iznosu od 130,5 milijardi kuna, pa planirani deficit državnog proračuna iznosi gotovo 17,5 milijardi kuna. Rast prihoda u idućoj godini temelji se ponajprije na povećanju međustope PDV-a s 10 na 13 posto od 1. siječnja iduće godine, kao i viših prihoda zbog fiskalizacije i viših trošarina na duhan. Na rashodnoj strani najviše rastu obveze prema EU, i to za 4,4 milijarde kuna, ali i kamate na uvećani javni dug.

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačkog SDP-a ususret 9. sjednici gradske skupštine na kojoj će se govoriti o proračunu, domovima umirovljenika i GUP-u (10 sati, sjedište zagrebačkog SDP-a, Praška 2). Na konferenciji će govoriti predsjednik SDP-ove Gradske organizacije Davor Bernardić te potpredsjednici Zvane Brumnić i Saša Molan.

ZAGREB - Konferencija za novinare HDZ-ove zagrebačke Gradske organizacije i Županijske organizacije na temu "Referendum za brak" (10 sati, Gradski odbor HDZ-a, Gundulićeva 21a, I. kat.

ZAGREB - Identifikacija posmrtnih ostataka deset žrtava ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Republike Hrvatske te posmrtnih ostataka pronađenih i preuzetih iz Bosne i Hercegovine i Srbije (11 sati, Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, Šalata 11). Identifikaciji će prisustvovati ministar branitelja Predrag Matić i pomoćnik ministra Ivan Grujić. Prema službenim evidencijama Ministarstva branitelja, od deset posmrtnih ostataka čija identifikacija predstoji, pet je hrvatskih branitelja, dok su preostalih pet civili.

PULA - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će Odjel za hitnu medicinu u Općoj bolnici Pula (12,30 sati, Aldo Negri 6). Investicija je vrijedna 4,8 milijuna kuna, a u cijelosti je financirana sredstvima Ministarstva zdravlja. Uređenje prostora stajalo je dva milijuna, dok je nabavka suvremene opreme koja se sastoji od respiratora, UZV i RTG uređaja, operacijskih stolova, kreveta i drugog, stajala 2,8 milijuna kuna. Odjel hitne medicine je jedinstveno ulazno mjesto za sve hitne pacijente i ima mogućnost zbrinjavanja svih vrsta hitnih medicinskih slučajeva. Odjel se sastoji od ulaza za vozila hitne službe, trijaže, laboratorija, reanimacijske i operacijske sale te prostora za smještaj i nadzor akutnih pacijenata. Izjave za medije predviđene su za 13 sati.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙