FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 26. studenoga

Autor: vlar
ZAGREB, 25. studenog 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 26. studenoga.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje raspravom o prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg državnog proračuna. Vlada predlaže smanjenje planiranih proračunskih prihoda za 2,9 milijardi kuna, na 110,25 milijardi, i povećanje rashoda za 3,2 milijardi kuna, na 126,8 milijardi kuna. Tako je i deficit uvećan za 6 milijardi kuna, odnosno s 10,24 na 16,3 milijarde kuna, što je udio u procijenjenom BDP-u od 4,8 posto. Smanjena je projekcija gospodarskog rasta na 0,2 posto, iako su projekcije nekih drugih institucija i nadalje negativne i govore o padu od 0,2 do 0,7 posto. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6)

ERDUT - Otkrivanje spomen-obilježja mjesta masovne grobnice "Daljski Atar - Glogovac". Događaju će prisustvovati Vinko Kovačić, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, i Domagoj Hajduković, izaslanik Hrvatskog sabora, dok će spomen-obilježje otkriti ministar branitelja Predrag Matić i Željko Albert, sin pokojnih Helene i Gjure Alberta ekshumiranih iz grobnice u tom mjestu (12 sati)

ZAGREB - Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na čijem je dnevnom redu, uz ostalo, prijedlog rebalansa državnog proračuna za ovu godinu, prijedlog proračuna za iduću godinu te projekcije državnog proračuna za 2015. i 2016. godinu (10 sati, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78)

ZAGREB/KRŠKO - Državna uprava za zaštitu i spašavanje organizira za novinare odlazak u Nuklearnu elektranu Krško, gdje će im stručnjaci dati odgovore na sva pitanja važna za javnost. U programu posjeta predviđen je obilazak elektrane pod vodstvom stručnog tima, predstavljanje NE Krško i nuklearne sigurnosti te pripremljenosti za eventualne izvanredne događaje. Polazak je u 8,30 sati ispred Nehajske 5, a predviđeno vrijeme povratka oko 15 sati.

ZAGREB - Tiskovna konferencija povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Bocvani, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Dječje bolnice Srebrnjak i Specijalne bolnice "Sveta Katarina". Na temelju tog sporazuma hrvatske institucije, koje su potpisnice, sudjelovat će u edukaciji studenata i liječnika iz Bocvane, razvijati zajedničke akademske programe, mentorirati znanstvenike i nastavnike iz Bocvane, razvijati zajedničke akademske projekte i dr. Potpisnici sporazuma su prof.dr. Thabo T. Fako, rektor Sveučilišta u Bocvani, prof.dr. Željko Turkalj, rektor Sveučilišta u Osijeku, prof.dr. Aleksandar Včev, dekan Medicinskog fakultata u Osijeku, dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", dr.sc. Boro Nogalo, ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, i dr. Nevenka Kovač, ravnateljica Specijalne bolnice "Sveta Katarina" (13,30 sati, hotel Esplanada, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će Vanja Škorić i Enes Čerimagić u ime kampanje "Građano glasuju protiv" objaviti podatke o dosadašnjim prihodima i rashodima te kampanje uoči referenduma o definiciji braka 1. prosinca (10 sati, prostorije Zelene akcije, frankopanska 1).

ZAGREB - Društvo za oblikovanje održivog razvoja i Forum za slobodu odgoja organiziraju konferenciju za medije "Topla, sigurna, čista energija: kojim putem ide Hrvatska?" Raspravljat će se o smjeru kretanja zemalje regije s obzirom na EU ciljeve 2020. i 2050. te napraviti komparativnu usporedbu među zemljama u pitanjima energije, okoliša i upravljanja energijom (11 sati, Europski dom Zagreb, Jurišićeva 1/1 (dvorana Strasbourg).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvl ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙