FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanović: uvodimo red po najvišim standardima

Autor: ztes
SLATINA, 24. studenog 2013. (Hina) - Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović rekao je danas u Slatini kako je Hrvatska u svakom pogledu uređenija država nego prije dvije godine, te da SDP na tome putu neće posustati.

„Mi u državu uvodimo red poštujući najviše standarde demokracije, zaštite svih manjina, svih prava, biramo igrati po najstrožim i najtežim pravilima. To su dugoročne investicije i svjesni smo da uvođenjem promjena u Hrvatsku moramo mijenjati i sami sebe, da budemo dosljedni svojim vrijednostima. To je teži, ali bolji i isplativiji put,“ kazao je Milanović obraćajući se izaslanicima na izbornoj konvenciji SDP-a Virovitičko-podravske županije.

Naglasio je da građani imaju puno više razloga vjerovati u državu, u njezine organe i institucije, vidjeti da se donose bolji zakoni te da na tome putu SDP neće posustati.

„Hrvatska je urednija i uređenija država nego prije dvije godine, u skoro svakom pogledu. Iza nas je nered, bezakonje i sudovi će reći o tome što imaju reći, pred nama je zadatak da zemlju pokrenemo, da se dogodi gospodarski rast , a to 'dogodi' ne kažem slučajno jer što god učinili morate imati okolnosti koje vam idu na ruku i barem malo sreće,“ rekao je Milanović.

Istaknuo je da razloge neuspjeha ne treba tražiti u Beogradu, nacionalnim manjinama, Budimpešti, Berlinu ili na Mjesecu. „Naš uspjeh i naš neuspjeh su isključivo u nama i dosta je izgovora upiranjem prsta u probleme preko granice, dosta je alibija, sad smo u EU i nismo nikada imali bolju šansu,“ zaključio je Milanović.

Predsjednik virovitičko-podravske organizacije SDP-a Tomislav Žagar podnoseći delegatima konvencije izvješće o prošlogodišnjem radu kazao je da iako je SDP u toj županiji izgubio na prošlogodišnjim lokalnim izborima, članovi stranke nisu izgubili obraz. Svojim radom, kazao je, ne bore se za vlast, nego za bolji život svih građana.

(Hina) xztes yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙