FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni odbor BDSH-a traži smjenu predsjednika stranke Hodžića

Autor: dspo
PULA, 22. studenog 2013.(Hina) - Čelnici Glavnog odbora Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske (BDSH) s predsjednikom Farukom Kurićem na čelu danas su u Puli izrazili nezadovoljstvo posljednjim istupima i propustima predsjednika stranke Nedžada Hodžića, koji, tvrde, ingnorira odluke tog odbora i netransparentno troši stranački novac pa će na izvanrednom saboru stranke u Sisku 15. prosinca tražiti glasovanje o povjerenju predsjedniku Hodžiću.

Hodžić je saborski zastupnik albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.

Glavni odbor BDSH prije desetak dana izglasovao je nepovjerenje predsjedniku Hodžiću te je za 15. prosinca sazvao izvanrednu skupštinu.

Kako su na današnjoj konferenciji za novinare istaknuli čelnici Glavnog odbora BDSH, sve je kulminiralo kaznom stranci od 118.019 kuna zbog pogreške predsjednika Hodžića i 41 dan kašnjenja objave zakonom propisanih financijskih izvješća.

"Nema sumnje da BDSH zbog samovolje i neaktivnosti predsjednika proživljava teške trenutke", ocijenio je Kurić, koji predsjedniku stranke zamjera i to što je privatizirao stranku.

"Hodžić netransparentno bez odluke Glavnog odbora troši novac dodijeljen za rad stranke, u redove stranke unosi pomutnju i nemir ignoriranjem legitimno izabranih predstavnika na lokalnoj razini. Glavni odbor je predsjedniku stranke Hodžiću izglasovao nepovjerenje i zato što nije zadovoljan njegovim političkim istupima budući da oni u posljednje vrijeme ne artikuliraju interese Bošnjaka u Hrvatskoj", istaknuo je Kurić i dodao da će se na izvanrednoj skupštini stranke 15. prosinca u Sisku glasovati o povjerenju predsjedniku stranke Hodžiću.

Čelnici BDSH-a izvijestili su danas novinare kako je pri Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci jedan član BDSH podnio kaznenu prijavu protiv Hodžića zbog netransparentnog i nenamjenskog trošenja stranačkog novca.

Nedžad Hodžić je prije dvije godine izabran za saborskog zastupnika kao predstavnik albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.

Prije tjedan dana dobio je prijeteće i uvredljivo pismo koje je za saborskom govornicom pročitao i osudio Milorad Pupovac.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙