FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 13. studenoga

Autor: iluc
ZAGREB, 12. studenoga 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 13. studenoga:

ZAGREB - Hrvatski sabor počinje novu, 10. sjednicu, koja bi neprekinuto trebala trajati do ustavne stanke u zasjedanju, 15. prosinca, i koja na dnevnom redu ima 60-ak točaka, a očekuje se da će iz Vlade u saborsku proceduru uskoro stići i prijedlog rebalansa državnog proračuna za ovu godinu te prijedlog proračuna za sljedeću godinu. Prije ustavne stanke, Sabor bi trebao raspraviti i donijeti i ustavne promjene, kojima bi se onemogućilo zastarijevanje kaznenih djela teškog ubojstva. Uz taj prijedlog, radnoj skupini za izradu nacrta ustavnih promjena pristiglo je više od 30 prijedloga za izmjenu i dopunu različitih ustavnih odredbi, oko kojih će parlamentarne stranke pokušati naći konsenzus. Saborska sjednica će početi aktualnim prijepodnevom, tijekom kojega će članovi Vlade odgovarati na zastupnička pitanja. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sindikalne središnjice i organizacije civilnog društva organiziraju konferenciju za tisak o prijedlogu ustavnih i zakonskih promjena za pokretanje i promjenu referenduma od strane građana (11,30 sati, velika dvorana Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Trg kralja Petra Krešimira IV/2 ). Prijedlog je pripremilo i uskladilo svih pet sindikalnih središnjica (Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati, Hrvatska udruga radničkih prava, Udruga radničkih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata), te organizacije civilnog društva: Gong, Zelena akcija, Pravo na grad, Baza za radničku inicijativu i demokraciju, uz potporu koalicije Platforma 112 - za Hrvatsku vladavine prava.

DONJI KNEGINC - Izborna skupština Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije na kojoj će biti izabran predsjednik, članovi Predsjedništva, Nadzornog odbora i drugi (Društveni dom, Zavrtna bb, Donji Kneginec). Na završetku izborne skupštine izjave za medije dat će predsjednica HNS-a Vesna Pusić i novoizabrano vodstvo HNS-a Varaždinske županije (18,30 sati, Društveni dom).

ZAGREB - Konferencija za novinare u Rektoratu zagrebačkog Sveučilišta, na kojoj će rektor dr. Aleksa Bjeliš i prorektori izvijestiti o stajalištima Senata Sveučilišta u Zagrebu o Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije. Također će izvijestiti o ostalim aktualnim temama zagrebačkog Sveučilišta, a posebno će se osvrnuti na izmjene Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju. Također najavit će program Smotre Sveučilišta u Zagrebu koja će svečano biti otvorena u četvrtak 14. studenoga, te će izvijestiti o događanjima u sklopu manifestacije Tjedan Sveučilišta u Zagrebu. (10,30 sati, mala vijećnica Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Lezbijska grupa Kontra, udruga Rišpet i Ženska mreža Hrvatske predaju Ustavnom sudu prijedlog za ocjenu ustavnosti sadržaja referendumskog pitanja 'jeste li za to da se brak Ustavom definira kao životna zajednica žene i muškarca'. Referendum je Hrvatski sabor raspisao za 1. prosinca 2013., na temelju zahtjeva Građanske inicijative "U ime obitelji", koja je za raspisivanje referenduma prikupila oko 740 tisuća potpisa hrvatskih građana (10 sati, Ustavni sud, Trg sv. Marka 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xiluc ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙