FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kongres hotelijera 28. i 29. studenog najviše o kvaliteti, kadrovima i obrazovanju

Autor: tmis
ZAGREB, 22. studenog 2013. (Hina) - Tradicionalni, 16. po redu kongres hotelijera održat će se ove godine 28. i 29. studenog u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i glavna mu je tema "Kvaliteta usluge u hrvatskom hotelijerstvu".

Kongres će početi osvrtom na aktualno stanje u hotelijerstvu i rezultate ove turističke godine, koja, po ocjeni UPUHH-a, završava prilično uspješno, te panel diskusijom o tome što se stvarno događa u hrvatskom hotelijerstvu te koji su pokazatelji (ne)uspješnosti poslovanja hotela.

Prvog dana kongresa u sklopu glavne teme govorit će se o utjecaju obrazovnih institucija na kvalitetu usluge u hotelijerstvu te kadrovima s naglaskom na njihovoj edukaciji, fluktuaciji, motivaciji i profesionalizmu, ali i pomanjkanju te nedovoljnoj obrazovanosti posebno srednjeg menadžmenta.

I drugog dana kongresa raspravljat će se o kvaliteti usluga kroz brojne prezentacije te primjere dobre i loše prakse različitih segmenata u hotelijerstvu, a kongres će završiti okruglim stolom na kojem će se iznijeti i zaključci kongresa.

U sklopu kongresa održat će se i nekoliko okruglih stolova s različitim temama, od nacionalne promocije i suradnje hotelijera s HTZ-om, preko mogućnosti financiranja kroz EU fondove, do radnog zakonodavstva i PDV-a.

Na kongresu se kao i svake godine očekuju brojni hotelijeri te drugi predstavnici domaće i strane turističke industrije, ministri i drugi sudionici, a održat će se u zagrebačkom Hotelu Sheraton.

Hotelijeri u Hrvatskoj ove su godine, sudeći po podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS) te podacima iz izvješća tvrtki koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi, relativno dobro poslovali ostvarivši u većini fizičke i financijske poraste u odnosu na prošlu godinu.

U hotelima je u prvih devet mjeseci, po podacima DZS-a za komercijalne smještajne objekte, boravilo 4,1 milijun turista koji su ostvarili 14,7 milijuna noćenja, što je 3,3 odnosno 1,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Od ukupnih dolazaka turista u Hrvatsku u devet mjeseci ove godine u hotele je došlo njih 35,5 posto, dok su nešto manji udjel, od 23,7 posto, imali u ukupnim noćenjima.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙