FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Član obitelji Kennedy nakon 11 godina pušten iz zatvora uz jamčevinu

Autor: akoz
STAMFORD, 21. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Član obitelji Kennedy Michael Skakin, koji je proveo 11 godina u zatvoru zbog ubojstva susjede 1975. godine u Greenwichu, državi Connecticut, u četvrtak je pušten iz zatvora nakon što mu je sudac odredio jamčevinu do novog suđenja.

Skakel, star 53 godine, osuđen je 2002. zbog ubojstva susjede Marthe Moxley kada su oboje bili stari 15 godina. Sudac je, mđeutim, prošlog mjeseca naložio novo suđenje ocijenivši da je Skakelov odvjetnik bio neučinkovit.

Sudac Gary White sa suda u Stamfordu u Connecticutu Skakelu je odredio jamčevinu od 1,2 miljuna dolara što su Skakelovi podržavatelji koji su ispunili sudnicu pozdravili pljeskom.

"Danas se bavimo s dvije tragedije", rekao je njegov novi odvjetnik Hubert Santos novinarima nako što je Skakel izišao iz sudnice. "Prva je smrt Marthe Moxley. Druga se dogodila na višem sudu kada je MIchael Skaken osuđen za zločin koji nije počinio... Mi se nadamo da je ovo početak osiguravanja njegove slobode". Skakel nije davao izjave.

Sudac je Skakelu naložio da ne napušta državu Connecticut i nosi GPS uređaj za praćenje dok je na slobodi uz jamčevinu.

Nećaku Ethel Kennedy i senatora Roberta Kennedyja prošlog je mjeseca sudac višeg suda Thomas Bishop odredio novo suđenje.

Bishop je odbacio presudu Skakelu da je palicom za golf do smrti pretukao Marthu Moxley. U slučaju, u kojem je Marthino tijelo bačeno na travnjak kuće njenih roditelja, bilo je i drugih osumnjičenika.

Bishop je presudio da Skakel nije imao primjerenu obranu u procesu i kritizitrao je njegovog bivšeg odvjetnika Michaela Shermana zbog "očite neučinkovitosti".

Majka i brat Marthe Moxley su novinarima rekli da su razočarani presudom. Oni su rekli da će, iako razočarani, prihvatiti presudu a Marthina majka Dororthy je dodala da se ne boji Skakela.

"On je bio samo dijete s problemima, no ipak je još uvijek osuđeni ubojica".

(Hina) xakoz yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙