FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva samostalna izložba Arijane Čuline u splitskom HNK

Autor: zjur
SPLIT, 20. studenog 2013. (Hina) - Teatar u slici naziv je prve samostalne izložbe slika autorice Arijane Čuline koja će u četvrtak popodne biti otvorena u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split (HNK).

Izložbu sačinjavaju 23 slike izrađene u tehnikama ulja, akrila i suhog pastela, a uglavnom su inspirirane baletnom umjetnošću.

Osim izložbe slika Arijane Čuline na njoj će biti izložene i karikature glumaca Duje Grubišića i Pere Eranovića u tušu i olovci. Tako će se dan uoči premijere Brechtove drame Majka Courage i njezina djeca u splitskom teatru troje glumaca iz ansambla predstave predstaviti i kao likovni umjetnici.

Arijana Čulina, poznata kazališna i televizijska glumica do sada se dokazala kao sjajna pjevačica i uspješna spisateljica koja u svom opusu ima osam knjiga s tiražom od preko 100 000 primjeraka. Slikanjem se počela baviti 2008. godine i od tada sudjeluje na raznim kolonijama i izlaže na skupnim izložbama.

Članica je likovne udruge „SaloneArt“ i „Vlaho Bukovac“. Izložbu u foyeru otvorit će akademski slikar prof. Duško Aničić.

Mladi glumci Duje Grubišić i Pere Eranović, koji su portretirali svoje kolege glumce, pridružit će se Arijaninoj izložbi svojim karikaturama manjih formata. Grubišić će ih izložiti dvadesetak izrađenih u tehnici crnog tuša i olovke u boji, a Eranović s manjim brojem karikatura u olovci.

(Hina) xzjur ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙