FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Križevci: otvorena lokalna cesta Sveta Helena-Glogovnica

Autor: nmau
KRIŽEVCI, 16. studenog 2013. (Hina) - Križevačka prigradska naselja Sveta Helena i Gornja Glogovnica od danas su povezana lokalnom moderniziranom cestom duljine 1805 metara i širine četiri metra, koja je otvorena na prigodnoj svečanosti.

Cestu, čiju su gradnju s nešto više od milijun kuna zajednički financirali grad i županija, svečano su otvorili župan koprivničko-križevački Darko Koren te križevački gradonačelnik Branko Hrg.

Grad Križevci je za troškove podloge osigurao 320 tisuća kuna, a preostalih 700 tisuća kuna za asfaltiranje ceste izdvojila je Županijska uprava za ceste. Radove je izvela tvrtka Pavlic beton iz Goričana.

U ime Mjesnog odbora Sveta Helena svima zaslužnima za to što će mještani ovih naselja biti povezani boljom prometnicom zahvalio je potpredsjednik Miro Stručić.

Župan Koren izrazio je nadu da će nova cesta biti valjan razlog da mještani ne napuštaju, već ostanu živjeti u svojim naseljima, dok je gradonačelnik Hrg izrazio zadovoljstvo mnoštvom okupljene djece, kao jamstvo da će prigradska naselja i dalje živjeti te se razvijati.

(Hina) xnmau ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙